Voorwoord 2019

EEN KLEINE STAP

De Amerikaanse astronaut Neil Armstrongsprak op 21 juli 1969, bij de landing en de stap van de eerste mens op de maan, de legendarische woorden; “Een kleine stap van de mens, maar een grote stap voor de mensheid”.
Ook de stap als speler van een regionale amateurclub naar de jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie is maar klein, maar het is nog een grote stap naar het uiteindelijke en ultieme doel om te slagen als profvoetballer. De regionale Top-toernooien passen in het opleidingsmodel en ambities van de jeugdacademie van VVV-Venlo als Toernooi Partner. De doelstellingen regionale binding met amateurclubs, spelen van wedstrijden op topniveau, spelen tegen verschillende (internationale) clubs en onderdeel zijn van de ontwikkeling, liggen hier in één pakket binnen handbereik.

VVV-Venlo is dan ook blij met de hereniging met GFC’33 uit Grubbenvorst als 6eToernooi Partner met een U13-toernooi. De samenwerking tijdens de editie 2017 was meer dan goed te noemen.

VVV-Venlo en haar Toernooi Partners willen in de toekomst blijven innoveren en staan open voor vernieuwing en verbetering. Partijen blijven met elkaar in gesprek en hebben oog voor diverse veranderingen. Hier ligt ook de uitdaging en de kracht van de samenwerking.

Verder is er op alle Top-toernooien dit jaar aandacht voor het item “Sport voor Iedereen!”. In een veilige vereniging voelt iedereen zich thuis. Of je nu jong, oud, allochtoon of autochtoon, hetero, of homo bent. Verschillen in uiterlijk, afkomst of seksuele voorkeur mogen niet uitmaken, want sport is voor iedereen! Hierin trekken we gezamenlijk op met de John Blankenstein Foundation, gemeente Venlo en de KNVB.

VVV-Venlo wenst de lokale toernooiorganisaties van SHH Herten, SV Blerick, IVO Velden, GFC’33 Grubbenvorst, SV Panningen en VVV’03 Venlo met al haar vrijwilligers, de deelnemende verenigingen en toeschouwers uit binnen- en buitenland en scheidsrechters, een sportief en succesvol Top-toernooi 2018 toe.

Topsport in uw eigen regio!

 

A SMALL STEP

Neil Armstrong said it when he first landed on the moonThat’s one small step for man, one giant leap for mankind”, but the same holds for a young player moving from an amateur club to a professional youth academy and eventually a professional football career. Among such steps are our Top Tournaments.

VVV-Venlo is happy to announce the rejoined collaboration with GFC’33 from Grubbenvorst for the U13 tournament. With all its partners VVV-Venlo wants to continue innovating by having a continuous dialogue and an eye for change. This is the power of collaboration.

This year’s focus is on “Sports for everybody”. It is at a safe community where everybody is at home, regardless of age or race. To support this we collaborate with the John Blankenstein Foundation, municipality Venlo and the Royal Netherlands Football Association (KNVB).

VVV-Venlo wishes all organizing clubs (SHH Herten, SV Blerick, IVO Velden, GFC’ 33 Grubbenvorst, SV Panningen and VVV’03 Venlo), its volunteers, participants, spectators and referees a great TOP-Tournament 2018.

Top sports in your region!

Jos Wijnen

Stuurgroep Samenwerkingsverbanden

SteeringComitteeCollaboration

VVV-Venlo